Lansare “Cartea cu secrete noi”. Ce vor “negustorii de vise”?

Scris de Alina • 15 aprilie, 2013

Am aflat cele mai importante detalii ale “Cartii cu secrete noi”, chiar de la autor. Ba mai mult, Dragos Alexa ne-a marturisit ca pregateste in toamna si un manual de “early branding”. Pana atunci, sa vedem care-i treaba cu “negustorii de vise”.

afis_cartea_cu_secrete_noi_web

“Cartea cu secrete noi. De marketing, branding, vanzari” scrisa de Dragos Alexa, specialist in branding si marketing, va fi lansata luni, 29 aprilie, de la ora 19.00, la Libraria Carturesti, din Iulius Mall si face parte din seria “Cartea cu secrete”, lansata in urma cu 4 ani.

MADE: Cum ai descrie „Cartea cu secrete noi”, in cateva cuvinte, cat sa stim la ce sa ne asteptam?

Dragos Alexa: Cartea cu secrete Noi este o colectie de articole scrise pentru acei care inca mai stramba din nas cand aud de marketing si branding – crezand, de cele mai multe ori, (in calitate de antreprenori) ca agentiile si consultantii, care ofera acest tip de servicii, sunt niste negustori de vise, de lucruri “nepalpabile”. Desi `Secretele` scrise in carte sunt practice, izvorate dintr-o experienta palpabila, ele nu au cum sa invete pe cineva sa faca Branding sau Marketing. Menirea textelor este alta – aceea de a te face sa intelegi, ca cititor, Importanta si Valoarea acestor actiuni pentru afacerea ta, pentru viata ta de consumator, pentru activitatea ta profesionala, in general.

MADE: Povesteste-ne o situatie amuzanta/interesanta care te-a determinat sa-i dedici un paragraf/capitol in volum.

Dragos Alexa: “Rugaciunea de marketing” este textul care, pe langa faptul ca a devenit popular pe blog, a fost unul din exercitiile cele mai complicate. Ce sa ii ceri lui Doamne-Doamne, cum sa formulezi o ruga, in calitate de om de Marketing?

MADE: Cate comenzi ai inregistrat, deja, din online, prin sistemul de precomanda?

Dragos Alexa: In sistemul de Precomanda am 48 de carti rezervate (la 12.04.2013), pentru o carte de specialitate este o cifra care ma bucura foarte mult. Sper si la lansarea din 29.04, de la Carturesti Cluj, sa se vanda suficiente carti incat sa nu ma fac de rusine.

MADE: Te gandesti si la varianta ebook? (De ce?)

Dragos Alexa: Inca nu ma gandesc la varianta e-book, pentru ca prima carte (Cartea cu Secrete (2008)) este deja disponibila gratuit in acest format. Ea este menita de a fi un facilitator, un element de convingere ca merita sa cumperi varianta tiparita a Cartii cu Secrete noi (2013). Voi testa vanzarea variantei de e-book pentru aceasta carte in toamna, o data cu lansarea celei de-a 3-a carti (care nu va fi din seria de Carti cu Secrete, ci un manual de “early branding”)

MADE: Care este secretul nr. 1 in carte/al cartii (daca ne poti spune)?

Dragos Alexa: Primul “Secret” interesant din Carte (exista o Introducere si o autodescriere) este chiar Rugaciunea amintita –

dragos alexa

RUGACIUNEA
omului de marketing

Ajuta-ma, Doamne, sa ințeleg si sa citesc Consumatorul, pentru ca toti Clienții mei sa fie mulțumiti de rezultatele solutiilor pe care le voi propune.
Ajuta-ma, Doamne, sa intalnesc Clienti cu sufletul curat, care sa aiba produse cinstite si care sa-si doreasca bunastarea Consumatorului inaintea Profitului.
Ajuta-ma sa-i fac sa inteleaga ca menirea de a face bine, de a ajuta si de a bucura oamenii este mai importanta decat bazaconiile si frustrarile Diavolului.
Te rog, da-mi puterea sa fac inteleasa Lumea mea, sa-i fac pe Clienti sa inteleaga cat de simpla si cinstita e viata.
Iti mulțumesc pentru tot ce am invatat in campaniile trecute, pentru tot ce am patimit cu acei Clienti nestiutori si zgarciti sufleteste, pentru toate ocaziile in care am putut sa cunosc Puterea Ta de a fauri suflete.
Iti mulțumesc pentru Indrumarea cu care m-ai calauzit inspre aceasta meserie, deopotriva hulita și puternica, intru binefacerea Lumii, pentru simplul motiv ca Brandingul este Darul Tau suprem spiritual.
Iti mulțumesc ca atunci cand ai scris „Si Domnul a creat Omul dupa chipul si asemanarea Sa”, esenta a fost faptul ca Omul a primit Darul Creatiei, pentru ca si Omul are puterea de a zamisli, de a concepe si de a fauri lucruri formidabile.
AMIN!

Dragos Alexa: De ce să cumperi Cartea cu Secrete Noi (2013)?
– pentru ca ai citit Cartea cu Secrete (2008) si ti-a placut
– pentru ca ai citit Cartea cu Secrete (2008) si nu ti-a placut, s-ar putea, cartea noua, sa fie mai bine scrisa pentru ca experienta blogging-ului si-a pus amprenta pozitiv asupra mea
– pentru ca ai 40 de lei de investit in „carti de specialitate”
– pentru ca esti constient ca, dupa citirea Carții, nu vei invața „sa faci branding sau marketing”, ci vei afla mai multe despre Valoarea si Importanța acestor activitati
– pentru ca te enervează toti „expertii de marketing” si vrei sa vezi daca sunt fals sau sunt „pe bune” – poti afla si altfel, sunt de acord.

Cartea are 280 de pagini, costa 40 de lei si este impartita in 7 capitole:
– Salata sanatoasa de secrete marketing si branding
– Cateva condimente secrete de vanzare
– Intelege corect produsul, nevoile companiei tale si clientii pe care ii servesti
– Client pow(d)er
– Sa intelegem agentiile si consultantii
– Ministerul de marketing
– Sfaturi bune de desert
– Proiecte din vis („give – away gift” in culori)

Date tehnice:
Format: B5
Număr de pagini: 280, din care ultimele 30 color
Editura: Urban Life
Tiraj initial: 2000 de bucati
Puncte de vanzare: off-line: Carturesti Cluj (in prima faza), on-line: www.dragosalexa.ro

cartea cu secrete noi - coperta

Comentează cu Facebook