Meet the WOMAN! De la grup de discutii pe LinkedIn, la cea de-a doua sucursala, la Cluj

Scris de Alina • 16 septembrie, 2013

 

Membre FIA

Organizatia Femei in Afaceri a initiat seria evenimentelor de business la feminin in anul 2009. Cum a ajuns organizatia sa se dezvolte, de la un grup de discutii pe LinkedIn la deschiderea unei sucursale la Cluj-Napoca, aflam de la Alice Udrea, Branch Manager Femei in Afaceri Cluj.

S-au adunat de atunci peste 200 de evenimente, 30 de speakeri si mii de participante”.

La Cluj, inaugurarea sucursalei va avea loc prin intermediul evenimentului Meet the WOMAN, vineri, 20 septembrie 2013, ora 19.00, Hotel Granata. Speaker-ul evenimentului va fi antreprenoarea Camelia Sucu – owner Class Living si Iconic Food Wine&Design.

Made: Ce inseamna Meet the WOMAN si ce obiective are?

Alice Udrea: Acest proiect a fost initiat de Alice Botnarenco, in 2009 si a pornit ca un grup de discutii pe Linkedin, care numara in prezent peste 2000 de membre. Organizatia Femei in Afaceri s-a dezvoltat din dorinta de a interactiona cu antreprenori, femei care lucreaza in companii si femei cu experienta, care au obtinut deja recunoasterea priceperii lor in afaceri. Primele editii au fost intalniri informale in care fiecare dintre noi preciza ce reprezinta din punct de vedere profesional si de ce avea nevoie in acel moment. Au inceput sa se creeze conexiuni intre participante si acest lucru ne-a incurajat sa ducem proiectul la un alt nivel si sa ii regandim structura. Am ales sa il organizam intr-un hotel (Capital Plaza Hotel, Bucuresti, Kronwell Hotel la Brasov si Granata Hotel la Cluj) si sa aiba trei parti distincte: in prima parte fiecare participanta isi prezinta businessul sau jobul pe care il are; partea a doua este dedicata speakerului (o invitata din mediul de afaceri feminin) care expune o tema de interes general si care interactioneaza cu participantele; in ultima parte are loc o sesiune de business networking, care poate reprezenta momentul 0 al semnarii unui contract. Le incurajam pe participante sa fie foarte atente in partea de inceput a evenimentului si sa identifice potentiale cliente sau colaboratoare pe care sa le abordeze in sesiunea de networking. S-au adunat de atunci peste 200 de evenimente, 30 de speakeri si mii de participante Miza acestui proiect este reprezentata de oportunitatile de afaceri si stim din feedback-ul pe care il obtinem constant ca s-au semnat contracte.

In afara contractelor, Meet the WOMAN! iseamnă 40-50 persoane la fiecare eveniment, expunerea competentelor profesionale, exersarea abilitatilor de prezentare si comunicare, informatii din mediul de afaceri, informatii de specialitate din diverse domenii de activitate. Evenimentele Femei in Afaceri au depasit granitele Bucurestiului, astfel incat organizatia noastra este prezenta prin sucursale la Brasov (aprilie 2013) si Cluj-Napoca (septembrie 2013).

MADE: Cine a venit la Meet the WOMAN, in calitate de speaker?

Alice Udrea: Speakerii pe care i-am ales de-a lungul timpului sunt persoane cunoscute din mediul de afaceri, care au o poveste interesanta si care au experienta in domeniul lor de activitate. S-au asociat evenimentului: Rucsandra Hurezeanu, fondatoarea Ivatherm; Anca Bidian, CEO Kiwi Finance; Camelia Sucu, proprietara Class Living; Bibiana Stanciulov, producatoarea Topoloveni si Topoloveana; Violeta Luca, CEO Flanco; Marta Usurelu, redactor-sef al revistei BIZ; Aurelia Visinescu, proprietara Domeniile Sahateni si alte nume valoroase pe care le puteti descoperi pe site-ul nostru.

MADE: Care este feedback-ul evenimentelor Meet the WOMAN?

Alice Udrea: Va raspund cu cateva exemple: “Comunitatile sunt cele care fac lumea de business de astazi, iar comunitatile de femei de business sunt cu atat mai puternice, cu cat networking-ul feminin chiar functioneaza. Femei în Afaceri este o initiativa valoroasa, nu doar pentru membrele ei, ci si pentru comunitatea de business in general. Cred că prin schimb de idei, fair play si inspiratie reciproca femeile fac mediul de afaceri mai bun si mai frumos.“ Camelia Sucu, Owner Class Living.

Mi-a facut placere sa descopar o comunitate dinamica formata din femei care sunt sau isi doresc sa devina antreprenor, sau ocupa pozitii de conducere in diverse companii. Am cunoscut femei puternice, active, pasionate de ceea ce fac si am apreciat feedback-ul excelent primit din partea lor. Femei in Afaceri este o comunitate de business, cu un puternic spirit antreprenorial, in cadrul careia femeile isi pot gasi inspiratia, au posibilitatea de networking cu alte femei ce impartasesc aceleasi interese si preocupari.” Rucsandra Hurezeanu, Director General Ivatherm.

alice udrea

Alice Udrea este antreprenoare cu o experienta de peste zece ani in turism si reprezinta sucursala FIA in Cluj-Napoca, unde isi doreste sa creeze o comunitate locala care sa adere la valorile si obiectivele organizatiei. Este absolventa a Facultatii de Stiinte Economice din Cluj-Napoca (Universitatea “Dimitrie Cantemir”, specializarea turism) si cu un master la Facultatea de Comert, specializarea “Business in turism” (Academia de Studii Economice din Bucuresti).

Despre Femei in Afaceri

Prin intermediul organizatiei se dezvolta proiecte care se adreseaza antreprenoarelor si femeilor care lucreaza in companii. In 2012, au reprezentat Romania la Global Summit of Women, cel mai mare forum economic international pentru femei, au relansat site-ul www.femei-in-afaceri.ro, pozitionat ca un portal cu informatii din mediul feminin de afaceri si au creat prima platforma online de business dedicata femeilor din Romania.

 

 

 

 

 

 

Comentează cu Facebook