Made
Oameni MADE : Răzvan-Călin Ţabrea
Oameni
Carmen Hiticas
Diana-Ramona Bota
Gabriel Aldea
Georgiana Corsau
Laviniu Lazar
Péter Árpád
Rada Sonea
Radu Ceucă
Răzvan-Călin Ţabrea
Renate Roca-Rozenberg
Vlad Sulea
Răzvan-Călin Ţabrea
41 ani, din Petrosani
Copywriter MSA Advertising
"Prima oara am luat contact cu publicitatea prin clasa a III-a, intr-o zi ploioasă de luni, cand un nene de la CEC a venit cu niste afise prin care ne indemna sa fim strangatori, si sa ne facem cecuri de economii scolare. Idolii zilei, Creanga, Macedonski, faceau un teasing grosolan, cum ca ne vom dezvolta deprinderea de a economisi folosind un instrument de economisire specific varstei cravatelor rosii cu tricolor. Ca rezultat, am ajuns sa urasc tot ce inseamna 'economie' si pe tipii barbosi cu burta. In aceeasi perioada, sloganurile 'Nicio masa fara peste!', 'Tot inainte!', 'Bautura ideala este apa minerala' au avut un efect devastator asupra dezvoltarii mele intelectuale, desi nu le-am urmat niciodată indemnurile." (Razvan Tabrea)

Ulterior, gumele Turbo, Italia’90, revistele Playboy aduse din Germania si revistele frantuzesti Rahan i-au arătat cum trebuie sa arate un ad de calitate, un rand bine scris, o machetare originala, ilustratii si poze eye-catching. Televiziunile sarba si bulgara alaturi de MTV Europe au contribuit decisiv la dezvoltarea deprinderilor comunicationale si competentelor transculturale, absolut necesare pentru viitoarea cunoastere a specificului consumatorilor din zonele respective.

Fan neconditionat: Derrida, Eco, Deleuze, Tournier, Zidane, Kobe Bryant, Garfield, Southpark, Beavis and Butt-head, NIN, Type O’Negative, Thievery Corporation, Cinematic Orchestra.

Copywriter, la baza, si grafician par la force des choses. A lucrat pentru diverse proiecte universitare, la facultatile de filosofie si psihologie ale Universitatii „Babes-Bolyai”, sedus fiind de faptul ca respectiva institutie avea rezultate foarte bune la cautarile pe net, datorita termenului babes din componenta titulaturii.

Studii: facultatea de fizică, filosofie (2004), masterat de publicitate, UBB, (2008).

A activat in cadrul agentiilor Clipart si ImagineTact din Cluj + proiecte ca freelancer. Actualmente, este copywriter al agentiei MSA Advertising.

Dintre clienti: MOL Romania, Muzeul de Arta Cluj, Banca Transilvania, Lukoil/IDC Savor, Ana Models Agency, C.S. Universitatea Cluj-Napoca, DAS, Takko Fashion, Mures Mall, Exclusiv Catering, ANOFM, New City, Euro Dog Show 2012, Noaptea Devoratorilor de Publicitate.

Identitate vizuala pentru ConsultPlus, Technovital si Academia Copiilor Cluj, branding si grafica pentru publicatiile Cultur’ALL si The Scientific Journal of Humanistic Studies, grafica de carte pentru colectiile editurii Argonaut, editor Gratian Cormos.

Ziceri originale: "Umanitatea a parcurs cateva mii de ani sa ajungă de la Logos la logo. Publicitatea e un domeniu in care ai parte de ambele, depinde de tine in ce masura."

"Poti lucra pentru marca Hugo Boss, dar si pentru Hugo Bengoss. Uneori fara a-ti da seama pentru care."